Laster innhold, vennligst vent..
Røykerumper med poteter og flatbrød

Tynne skiver røykt torsk med majones, syltet løk og vaktelegg.

Foto: Fra TV-serien Norge Rundt / NRK

Røykerumper med poteter og flatbrød

Røykerumper er en rett som anrettes kald. I gamle dager ble denne retten anrettet som kokt røyketorsk med hvit saus og gulerøtter. Nå har vi dristet oss til å lage en kald forrett av denne råvaren.

Slik gjør du

Kjøp lettrøykte torskehaler, eller røykt torsk. Pass på at den ikke er for salt. Skjær torsken i fine skiver som om det var røykelaks.

Lag en majones med for eksempel dill.

Kutt alle råvarene i biter og anrett dem på en tallerken som forrett.

Tips

Flere oppskrifter fra Gard Haugland i Norge Rundt

Kilde: Gard Haugland i TV-serien Norge Rundt/NRK1