NRK Meny
Røye med bakt sellerirot

Røye med bakt sellerirot og selleripuré.

Foto: Eva Rados / SVT

Røye med bakt sellerirot

Selleriroten får to forskjellige oppgaver i denne oppskriften. Den ene delen blir bakt i ovnen og den andre kokt til en puré.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.

Skrell sellerien med en kniv, slik at all jord forsvinner. Skjær hver rot til en stor terning. Legg det som blir skåret fra i en kjele. Skjær de store terningene i mindre terninger, alle skal ha samme størrelse.

Skrell løken og skjær dem i skiver.

Legg selleriterningene på et stekebrett med bakepapir. Legg halvparten av løken på stekebrettet med selleri og halvparten i kjelen. Drypp olje over sellerien og løken på stekebrettet og sett det i ovnen.

Hell olje i en ildfast form og legg fisken i formen med skinnsiden ned. Salte og pepre på kjøttsiden. Sett fisken i ovnen sammen med sellerien i 15-20 min.

Ha melk i kjelen slik at den akkurat dekker selleri og løk. Kok på svak varme til sellerien er myk. Kjør det med en stavmikser til en glatt puré og smak til med salt.

Legg røyen på en tallerken med skinnsiden opp, dra forsiktig av skinnet. Snu fisken og legg de stekte selleriterningene på toppen. Ha puréen ved siden av og pynt med frisk dill.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT