NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Rouille

Rouille er en saus som brukes til fiskeretter eller som dip til brødet du spiser ved siden av.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Rouille

Rouille er en saus laget på grillet paprika, chili, hvitløk, hvitt brød og olje.

Slik gjør du

Skjær paprikaen i to, fjern frø og stilk. Legg paprikaen på et bakepapir på en bakeplate og grill den under grillelementet i ovnen med skinnsiden opp til den er helt svart. Så legges paprikaen i en frysepose som lukkes igjen. Når paprikaen er avkjølt er det lett å pille av skinnet med en liten kniv.

Kjør paprikaen i en food processor eller med en stavblender sammen med finhakket chili, hvitløk, safran som er utbløtt i bittelitt kokende vann, brødskive uten skorpe og olje. Kjør til du har en jevn, kremet dip.

Smak dippen til med salt og spis den til skalldyrsbisque eller bruk den til å dyppe nystekt bagetter i.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR