Rotmos

Rotmos med kålrot, gulrot og pastinakk klar til servering, men først har Kaja Rambæk Holmboe Bang noen skjeer brunet smør over.

Foto: NRK

Rotmos med brunet smør

Hemmeligheten ligger i det brunede smøret. Prøv det neste gang du serverer middag med kålrabistappe, eller en annen variant av rotmos.

Slik gjør du

Rens og skrell rotgrønnsakene og kutt de i omtrent like store biter.

Ha grønnsakene i en kjele. Hell over nok vann til at grønnsakene dekkes og tilsett 1 teskje salt. Kok til grønnsakene er helt møre.

Sil av vannet og tilsett halvparten av smøret. Mos grønnsakene og smør med en visp eller stamper. Hvis du vil ha den mindre grov kan du bruke stavmikser. Smak til rotmosen med salt og kvernet pepper.

Smelt resten av smøret i en liten kjele. La det stå på medium varme til det blir nøttebrunt og lukter deilig av karamell. Helles over rotmosen rett før servering.

Tips

Se alle oppskriftene fra «Kvelden før kvelden» i 2018.

Kilde: Kaja Rambæk Holmboe Bang i «Kvelden før kvelden» i 2018