Hopp til innhold

Rotfrukter i ti varianter

Gulrøtter, sellerirøtter, kålrot, pastinakk, jordskokk og persillerot gir oss farge og smak til middagen. Dessuten er de fulle av nyttige næringsstoffer. Her får du inspirasjon til å variere hvordan du serverer dem.

Saltbakt selleri med relish

Sellerirot bakt i salt.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Den gode, søte smaken av rotgrønnsaker kan løfte et måltid. De kan bakes, stekes, kokes, stappes, blandes sammen eller serveres hver for seg. Vi starter med å bake sellerirot i salt. Bildet ser du øverst i saken, oppskriften får du her.

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker med spekeskinke og snøfrisk-ost.
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Rotfrukter bakt i halm

Rotfrukter bakt i høy med gode pølser
Foto: SVT

Rotfrukter i stappe

Oliven og rotstappe
Foto: Vegard Stana / NRK

Kremede rotfrukter

Video Kjartan Skjelde lager kremede rotfrukter

Rotfrukter med blåskjell

Blåskjell med rotfrukter
Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Høsttallerken med rotfrukter

Høsttallerken med små gulrøtter, pastinakk og sellerirotpuré
Foto: SVT

Suppe med rotfrukter

Suppe på svineknoke
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Chips av rotgrønnsaker

Jordskokkchips
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Taco med rotgrønnsaker

Alternativ fredagstaco
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK