Laster innhold, vennligst vent..
Rosmarinbakte rotfrukter

Rødbeter og pastinakk bakt i aluminiumsfolie rett på glødende grillkull.

Foto: SVT

Rosmarinbakte rotfrukter

Søt smak i form av rotfrukter. Sukkeret i rødbeter og pastinakk kommer godt fram ved varmebehandling.

Slik gjør du

Skrubb betene og del dem i to halve, la bladene sitte på. Skrubb pastinakken og skjær dem på langs. Legg rotfruktene på den ene siden av et langt ark aluminiumsfolie. Legg over smørklatter, rosmarin og salt. Brett folien og brett inn sidene to ganger. Legg pakken på grillen. Hvis du griller med kull legger du den rett på kullet, i en gassgrill legger du den på grillristen.

Bland alle ingrediensene til glazen, utenom sitronskallet, og kok opp. Kok inn til en tykk konsistens som sirup, rør inn revet sitronskall.

Grill rotgrønnsakene i cirka 30 minutter. Grønnsakene skal være myke men ikke overkokt. De skal fortsatt ha tyggemotstand.

Legg grønnsakene på et fat, hell over glaze, revet sitronskall og nøtter.

Tips

Spis som de er, eller sammen med grillet halloumi, litt syltet rabarbra, smuldre over litt fetaost eller syrlige yoghurtboller. Syrlig smak sammen med sødme og urtesmaken av rosmarin er kjempegod.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT