Laster innhold, vennligst vent..
Rosegelé

Duftende roser blir velsmakende gelé. Fra programmet Hagen min.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Rosegelé

Roser kan bli til den deiligste gelé, hvis du tør å ofre noen...

Slik gjør du

Husk at det er de rosene som dufter mest som smaker mest. Geléen får farge etter hvilke roser du bruker. Lekkert blir det uansett.

Bløtlegg gelantinplatene.

Kok opp vann, sukker og eplemost. Trekk kasserollen til side når vannet når kokepunktet. Tilsett de bløtlagte gelantinplatene

Vask roseblader i kaldt vann og ha dem i kasserollen. Press over sitronsaft.

La vesken stå og avkjøle seg, før du siler blandingen og har den i sterile syltetøyglass. Ha gjerne i noen roseblader på toppen. De vil synke litt ned i geléen, og det ser lekkert ut.

Sette glassene i kjøleskapet. Det tar noen timer før geléen stivner.

Tips

Geléen smaker godt til ost, men er også ypperlig som lokk til kake. Geléen kan varmes forsiktig og helles over en kake.

Kilde: Dag Tjersland. Kokk i programmet Hagen min