NRK Meny
Rose di Parma

Indrefileten skjæres til ett flatt stykke. Så legges parmaskinke og parmesan på og fileten rulles sammen og bindes. Så blir den brunet og så stekt i ovnen.

Rose di Parma

Lars Barmen er i Parma i Italia og lærer å lage mat av søstrene Simona og Lucia Musi. De lager oksefilet fylt med parmaskinke og parmesan, rose di Parma.

Slik gjør du

Skjær fileten i spiral slik at man får en stor skive på ca. 2 cm tykkelse. Drypp over olivenolje og gni inn saften av 3 hvitløksfedd. Legg på parmaskinke og høvle parmesan over. Rull fileten tilbake i sin opprinnelige form og sy sammen snittet med kjøkkentråd.

Legg fileten i en langpanne med 2 hvitløksfedd, rosmarin og salvie. Sett pannen på ovnen og brun fileten godt med smør, tilsett konjakk og bak fileten i ovn i 20 minutter på 200 grader.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Lars Barmen

Kilde: Simona og Lucia Musi i TV-serien Barmeny