NRK Meny
Marengs med bringebærkrem

Når marengsene er fylt med krem må de spises innen en halvtime.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Rosa marengs med bringebærkrem

Sprø og søte marengs passer godt sammen med syrlig bringebærkrem.

Slik gjør du

Oppskriften gir 8 store eller 16 små marengs.

Forvarm ovnen til 140 ºC. Bruk bakepapir på stekebrettet.

Ha eggehviter og en klype salt i en stor skinnende ren bolle og visp til du kan forme myke topper. Bruk kjøkkenmaskin. Ha i sukker, en spiseskje om gangen, pisk godt mellom hver skje. Når alt sukkeret er i skal marengsen danne stive topper når du løfter vispen ut.

Vend raskt inn vaniljeekstrakt. For å oppnå fargeeffekt, dypp en pinne i konditorfargen og lag striper i marengsen. Lag kuler med to spiseskjeer og sett marengsene på stekebrettet.

Stekes i ovnen i 35-40 minutter. De er ferdige når de slipper bakepapiret. Skru av ovnen og la dem avkjøles i ovnen med døren litt på gløtt i 20-30 minutter.

En test på at de er ferdige er å trykke forsiktig på undersiden av marengsen. Den bør være sprø men også gi etter for litt press.

Bringebærkrem

Mos bringebær og sukker i en matprosessor. Fjern frøene fra bringebærene gjennom en sil. Pisk kremen. Vend inn så mye bringebærsaus du ønsker i kremen.

Legg en raus spiseskje bringebærkrem på bunnen av en marengs. Legg en annen marengs med bunnen mot kremen på toppen. Det blir som en marengs-hamburger med krem i midten. Server eventuell gjenværende bringebærsaus ved siden av.

Tips

Marengsene kan oppbevares i to eller tre dager i en tett boks.

Kilde: Duften av nybakt (orig. tittel: Rachel Allen: Bake!)