Rømmegrøt og spekemat
Foto: NRK

Rømmegrøt

Rømmegrøt og spekemat. I dag skal vi lage rømmegrøt. Du behøver ikke å kjøpe ferdiggrøt, det er rimelig og enkelt å lage det selv forteller Norgesglassets kokk Inge Johnsen.

Slik gjør du

Kok opp rømmen i 4-5 minutter. Sikt i halve mengden av melet og rør kraftig så det ikke klumper seg. La det koke til fettet fra rømmen skiller seg ut. Bruk øse og ta vekk fettet. Etterpå sikter du inn resten av melet og blander det godt inn. Spe inn melken mens du fortsatt rører godt og til slutt smaksetter du med salt.

Tips

For å holde grøten varm lager du et vannbad. En stor kjele med litt vann varmes, så setter du den mindre grøtkjelen nedi. La dette stå på svak varme, uten å koke, da brenner ikke grøten seg.

Serveres gjerne med sukker og kanel. Du kan også finne fram spekemat.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset