NRK Meny
Romjulspølsebrød

Varme rundstykker med pølse, ketsjup, løk og ost i midten.

Romjulspølsebrød

Når du er lei ribbe, pinnekjøtt eller annen julemat har Elisabeth Nyeng oppskriften på rundstykker fylt med pølse.

Slik gjør du

Melk, gjær, olje, salt og sukker varmes i en kjele til det blir fingervarmt. Så tilsettes hvetemel. Elt deigen godt! Heves på lunt sted i en time.

Trill ut rundstykker.

Fyll rundstykkene med oppkuttede pølsebiter og løk og ketsjup.

Fyllet pakkes godt inn og rundstykkene legges på smurt bakeplate og etterheves i 30 min.

Pensle med lettpisket egg og og legg en raus skive med hvitost på toppen.

Stekes ved 230 °C i 12-15 minutter.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskrifter fra NRK Trøndelag

Kilde: Elisabeth Nyeng, gjest i NRK Trøndelag