NRK Meny

Rom- og rosiniskake med multer

Oppskrift på kald dessert med rom, rosiner, sjokolade og multer.

Slik gjør du

Rom- og rosinblanding

Ha rosinene i en liten kasserolle sammen med sukker og rom.
Kok opp og la blandingen koke i to minutter. ha det over i en bolle og avkjøl rosinene.

Isparfait

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene i en kasserolle med sukker og vann, og la sukkerlaken fosskoke i 5 min. Pisk eggeplommene lyse. Hell den varme sukkerlaken over eggeplommene, og fortsett å piske til eggedosisen blir kald.

Visp fløten til krem og vend den inn i eggedosisen. Bland inn rom- og rosinblandigen og hakket sjokolade. Fyll isparfaiten i porsjonsformer eller i en brød- eller dessertform.

Kle formen med plastfolie før du heller i blandingen slik at det er enklere å få isen ut av formen. La iskaken stå natten over i fryseren eller minst 6 timer.

Anrett iskaken på et fat og server med varme multer.