NRK Meny

Rolfs rause bacalao

Rolfs rause baccalao er slett ikke vanskelig å lage. Husk å velge en kraftig god vin.

Slik gjør du

Legg klippfisk i rikelig med kaldt vann minst 2 døgn. Bytt ut vannet et par ganger underveis. Eller tin ferdig utvannet klippfisk – fra frysedisken.

Skrell poteter og skjær dem i skiver.
Lag et kryss i toppen av hver tomat. Dypp dem et øyeblikk i kokende vann og trekk skinnet av. Skjær i tynne båter og fjern noen kjerner.
Skrell løk og skjær i ringer. Halvér dem.

Varm opp olje i en gryte. Legg i løk og hakkede urter. La det surre sammen.
Legg i potetskiver, og la alt frese en stund.
Tilsett tomater, knust hvitløk og ørlite kajenne. La det småsurre under lokk ca. 10 minutter. Smak til.

La fisken renne av og skjær i biter/stykker. Legg dem i gryten og la det småputre videre 12-15 minutter. Smak evt. til igjen.

Kilde: Eksportutvalget for fisk