Slik gjør du
Det er interessant å finne sin egen favoritt blant rogntypene. Hvis dere setter i gang, så gjør det med noen nystekte blinis med rømme og løk.
I programmet Hygge i Strömsö ble disse fire sortene testet:
Løyrom - elegante korn, fløyelsaktig, lav saltholdighet, luksus.
Avruga - annerledes, svart (farget med blekksprutblekk), røyksmak, myke korn, god matrogn
Lodderogn - salt, mye smak, harde korn, billig.
Sevruga - rogn av stør, mest elegant, mest luksuriøs og dyrest
Blinis
Smuldre gjæren i det lunkne vannet. Visp eggene i en bolle, visp inn fløten. Bland inn gjær og vann. Tilsett salt, mel, melk og det smeltede smøret.
La røren svelle på et varmt sted i ca. 4 timer.
Stek blinis i klaret smør. Serveres med rogn, crème fraîche/rømme, rødløk og gressløk.