Rødspette med syltede tranebær

Claus Meyer tar oss med til Skagen i Smaken av Danmark.

Foto: Tellus Works Television AS

Rødspette med syltede tranebær

Superkokken Claus Meyer lager stekt rødspette med poteter, smørsaus og syltede tranebær. Her er oppskriften!

Slik gjør du

Rødspettene flås og renses for innvoller og blod, skylles i kaldt vann. Lag små snitt langs kanten på rødspetten. Da beholder den formen under steking.

Rødspettene vendes i mel, krydres med salt og pepper og stekes i smør.

Potetene skrubbes i kaldt vann og kokes i lettsaltet vann i 8-10 min. Skru av varmen, og la potetene trekke ferdig i det varme kokevannet i ca. 5 min.

Rødspettene serveres med poteter, syltet tranebær og stekesmør tilsmakt med litt eddik.

Syltede tranebær
Tranebærene skylles i kaldt vann og helles i kokte sylteglass. Alle ingredienser kokes opp og helles varme over tranebærene.

Glasset lukkes og tranebærene skal trekke i 1 uke før bruk. Holdbarhet uåpnet i kjøleskap er 6 måneder.

Tips

Rødspettene skal dufte av hav og ha flotte klare øyne.

Snittet i rødspetten hjelper også under steking hvis man med en skje heller det varme stekesmøret over den tykke enden av spetten (ved hodet). Da trenger smøret ned i rødspetten og dermed blir den tykke og tynne enden (halen) ferdig samtidig uten at noe blir tørt.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer