Slik gjør du
Rødspettene flås og renses for innvoller og blod, skylles i kaldt vann. Lag små snitt langs kanten på rødspetten. Da beholder den formen under steking.
Rødspettene vendes i mel, krydres med salt og pepper og stekes i smør.
Potetene skrubbes i kaldt vann og kokes i lettsaltet vann i 8-10 min. Skru av varmen, og la potetene trekke ferdig i det varme kokevannet i ca. 5 min.
Rødspettene serveres med poteter, syltet tranebær og stekesmør tilsmakt med litt eddik.
Syltede tranebær
Tranebærene skylles i kaldt vann og helles i kokte sylteglass. Alle ingredienser kokes opp og helles varme over tranebærene.
Glasset lukkes og tranebærene skal trekke i 1 uke før bruk. Holdbarhet uåpnet i kjøleskap er 6 måneder.
Tips
Rødspettene skal dufte av hav og ha flotte klare øyne.
Snittet i rødspetten hjelper også under steking hvis man med en skje heller det varme stekesmøret over den tykke enden av spetten (ved hodet). Da trenger smøret ned i rødspetten og dermed blir den tykke og tynne enden (halen) ferdig samtidig uten at noe blir tørt.