NRK Meny
Rødspette i folie med grønnsaker

De godt innpakkede grønnsakene og rødspetten kan du steke i ovnen eller på grillen.

Foto: Tellus Works Television AS

Rødspette i folie med nye grønnsaker

Pakk inn de gode grønnsakene og rødspetten. Når du åpner den ferdig bakte middagen vil alle dufter og aroma stige rett opp i nesen til gjesten. Claus Meyer gir deg oppskriften fra Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Rødspettene renses og skylles for blod, tørkes lett og legges på hvert sitt stykke bakepapir som så legges på folie. Brett folien opp rundt kanten, så det blir en liten pakke (skal ikke lukkes helt igjen enda).

Gulrøttene og purrene renses og skylles godt for jord. Legg tre av hver grønnsak på hver rødspette. Deretter tilsettes litt hakket hvitløk, persille og kaldt smør (ca. 20 gram). Til slutt helles en ½ dl fiskekraft i. Krydres med salt og pepper.

Pakkene lukkes grundig slik at saft og kraft blir værende i pakken under tilberedningen.

Pakkene legges i ovnen/grillen og bakes i 30-35 min ved 170 °C. Pakkene tas ut og serveres direkte på bordet, og åpnes foran gjesten.

Man kan evt. sjekke én av pakkene før servering, så er man sikker på at fisken er ferdig. Kjøttet skal være hvitt og fast. På siden av rødspetten sitter et ganske kraftig spisst bein. Dette trekkes ut, og hvis det ikke er noen motstand, er fisken ferdig.

Persille hakkes og drysses på fisken når pakkene er åpnet.
Spises med hjemmebakt brød til.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer