Slik gjør du
Rødspettene renses og skylles for blod, tørkes lett og legges på hvert sitt stykke bakepapir som så legges på folie. Brett folien opp rundt kanten, så det blir en liten pakke (skal ikke lukkes helt igjen enda).
Gulrøttene og purrene renses og skylles godt for jord. Legg tre av hver grønnsak på hver rødspette. Deretter tilsettes litt hakket hvitløk, persille og kaldt smør (ca. 20 gram). Til slutt helles en ½ dl fiskekraft i. Krydres med salt og pepper.
Pakkene lukkes grundig slik at saft og kraft blir værende i pakken under tilberedningen.
Pakkene legges i ovnen/grillen og bakes i 30-35 min ved 170 °C. Pakkene tas ut og serveres direkte på bordet, og åpnes foran gjesten.
Man kan evt. sjekke én av pakkene før servering, så er man sikker på at fisken er ferdig. Kjøttet skal være hvitt og fast. På siden av rødspetten sitter et ganske kraftig spisst bein. Dette trekkes ut, og hvis det ikke er noen motstand, er fisken ferdig.
Persille hakkes og drysses på fisken når pakkene er åpnet.
Spises med hjemmebakt brød til.