Laster innhold, vennligst vent..

Rødkokt oksebryst med løk og fersk chili

Slik gjør du

Rød buljong
Legg alle ingrediensene i en 10-liters buljongkasserolle og kok opp. Senk varmen og la det putre i 20 minutter.

Bruk buljongen med en gang, eller sett i kjøleskap. Den holder seg 3 dager i kjøleskapet, og 2-3 måneder i frysen.

Oksebryst
Kok opp brystet i rikelig med kaldt vann og la det putre i 20 minutter.

Hell av vannet, skyll brystet godt i kaldt vann og la det renne av seg.

Kok opp nok rød buljong til at det dekker oksebrystet.
Legg i brystet og la det putre på lav varme i 2 timer til kjøttet er mørt.
Ta vekk skum av og til.
Sett så gryten til side.

Tomatene
Skjær tomatene i båter og legg dem i en skål med sukker, limesaft og salt.
Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Karammelisert sjalottløk
Varm opp peanøttoljen i en stekepanne. Legg i vårløk, ingefær, hvitløk og salt. Stek og rør om til alt er lett brunfarget.
Senk varmen, legg i sjalottløk og stek og rør om i 5 minutter til.
Sett opp varmen, hell i sherry og la det putre i 1 minutt.
Legg i resten av ingrediensene og la det putre på lav varme uten lokk i ca. 20 minutter.

Til slutt
Ta opp oksebrystet og skjær i skiver. Dander salatbladene fint på et fat med skiver av oksekjøtt oppå.
Hell over litt av buljongen, strø på sichuanpepper.
Server med den stekte løkblandingen, tomatsalaten og fersk chili.

Kilde: Kylie Kwong