Rødkål og pepperrot

Få ingredienser, men brukt på en litt annerledes måte.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Rødkål og pepperrot

En molekylærgastronomisk eller progressiv forrett som garantert overrasker gjesten. Kjøkkensjefen på restaurant Maaemo lager mat i TV-serien Mat i Norden.

Slik gjør du

Press rødkål med en saftpresse eller kjøp rødkåljuice fra en kafé som presser frisk grønnsaksjuice.

Surr rødkåljuicen i en kasserolle og bland inn agar-agar-pulveret til det smelter. Hell væsken i et tynt lag på en flat bunn, f.eks en stekeplate. La den avkjøles og settes kaldt til den stivner som gele.

Rør sammen yoghurt og revet pepperrot og fyll røren i en sprøytepose. Settes kjølig.

Når rødkålgeleen har stivnet skjæres det ut firkanter på 12 x 8 cm. Sprøyt på en tykk strek av pepperrotrøren langs den lengste kanten. Rull sammen gelearket til en rull.

Skjær fersk rødkål i fine strimler og mariner den i eddiken.

Legg opp rullene på tallerkener og ha på marinert rødkål. Pynt med frisk gjøksyre eller skogsyre.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Esben Holmboe Bang i TV-serien Mat i Norden/YLE