Slik gjør du
Press rødkål med en saftpresse eller kjøp rødkåljuice fra en kafé som presser frisk grønnsaksjuice.
Surr rødkåljuicen i en kasserolle og bland inn agar-agar-pulveret til det smelter. Hell væsken i et tynt lag på en flat bunn, f.eks en stekeplate. La den avkjøles og settes kaldt til den stivner som gele.
Rør sammen yoghurt og revet pepperrot og fyll røren i en sprøytepose. Settes kjølig.
Når rødkålgeleen har stivnet skjæres det ut firkanter på 12 x 8 cm. Sprøyt på en tykk strek av pepperrotrøren langs den lengste kanten. Rull sammen gelearket til en rull.
Skjær fersk rødkål i fine strimler og mariner den i eddiken.
Legg opp rullene på tallerkener og ha på marinert rødkål. Pynt med frisk gjøksyre eller skogsyre.
Tips
Flere oppskrifter: