Laster innhold, vennligst vent..
Rødkål

Skjær rødkålen i tynne strimler når den skal bli tilbehør til ribben.

Foto: NRK

Rødkål med julekrydder

Med appelsin, kanel, stjernanis og nellik blir rødkålen ekstra godt tilbehør til årets julemiddag.

Slik gjør du

Del rødkålen og ta ut den grove stilken i midten. Kutt resten i tynne strimler.

Smelt sukkeret til lys karamell i en kjele, ha i smøret og eddiken. Vær forsiktig, dampen som kommer er svært varm og lukter kraftig.

Rør ut karamellen i eddiken. Ha i saltet.

Ha den strimlede rødkålen opp i kjelen med eddik og karamell. Tilsett juice. Ta på lokk og la rødkålen putre lett på medium varme.

Ta av appelsinskallet med en potetskreller eller lignende. Prøv å ikke få med for mye av det hvite, det kan bli bittert.

Ha appelsinskallet og krydderet i en tesil, tepose eller lignende, så slipper du å tygge på det eller ta det ut etterpå.

Ha posen eller det du bruker med krydder og appelsinskall opp i kjelen, rør rundt og ha på lokket igjen. La det koke i 45-60 minutter. Rør i ny og ne.

Rør gjerne inn litt ekstra smør, eller ha i stekesjy og ribbefett før servering.

Tips

Kilde: Kaja Rambæk Holmboe Bang i «Kvelden før kvelden» i 2018