Rødkål

Rødkål med gode julekrydder og tørket fiken.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Rødkål

Rødkål er fast tilbehør i mange julemiddager. Her får du oppskriften fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Finsnitt rødkålen. Fres kålen og løken i smøret i en kjele. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken.
Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time. Tilsett hakket og tørket fiken mot slutten av koketiden.
Smak rødkålen til med salt og pepper, ribbefett, gløgg, ripsgele eller solbærsirup.

Tips

Rødkålen kan med fordel lages dagen før.
1 dl kraftig rødvin kan også kokes med kålen.

Du kan godt piffe opp Noras rødkål med litt ekstra krydder eller tørket fiken.

Rødkål er godt tilbehør til svineribbe.

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Kvelden før kvelden» 2009