Laster innhold, vennligst vent..
Rødgrøt surprise

Tynne flak av hvit sjokolade topper desserten fra Mette Blomsterberg.

Foto: Fra tv-serien Det søte liv / DR

Rødgrøt surprise

Bringebær- og rabarbragrøt med vaniljefylt fløtekrem smaker så praktfullt at den vil overraske dine gjesters smaksløker. Den er simpelthen vidunderlig.

Slik gjør du

Rødgrøt

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg.

Bringebær og rabarbra skylles. Bringebærene renses og rabarbraen kuttes i biter. Vaniljesukker, den tomme vaniljestangen, vann, sukker, all frukten og saften fra sitronen kokes mør under lokk, ca. 15 minutter. Samtidig legges gelatinen i bløt i 1/2 l kaldt vann.

Ta gryten av varmen. La grøten avkjøles i fem minutter. Vri gelatinen og ha den rett ned i den varme grøten, rør godt. Skum av og fisk opp den tomme vaniljestangen. Fordel grøten i 6 fine glass. (Sett glassene litt på skrå, hvis du ønsker at grøten heller litt til siden når den serveres. Pass på at du ikke skitner til glassene.) La glassene stå rolig i kjøleskapet i minimum 2 timer før kremen fylles på. Alternativt i fryseren i 45 minutter.

Fløtekrem

Gelatinen legges i bløt i 1/2 l kaldt vann. Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Ta vare på den tomme vaniljestangen.

2 av de 3 dl melk og den tomme vaniljestangen kokes opp i en gryte.

Imens blandes vaniljesukker, sukker og maisenna. Dette piskes med resten av melken. Tilsett eggeplommen og pisk videre. Når melken koker has vaniljeblandingen i den kokende melken. Pisk mens kremen koker noen sekunder og tykner. Ta gryten av varmen. Gelatinen vris og has i den varme kremen. Pisk godt.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie. Plastfolien skal legges helt ned på kremen, så det ikke dannes kondens. Avkjøl i kjøleskap i minimum 1 time.

Den helt kalde kremen piskes. Kremfløten piskes til lett skum i en annen skål. Krem og lettpisket fløte vendes forsiktig sammen og fløtekremen fordeles nå på rødgrøten.

Lag flak av hvit sjokolade og sett flakene elegant på fløtekremen. Sikt over litt kanel. Desserten serveres kald.

Kilde: Mette Blomsterber i tv-serien Det søte sommerliv/DR