NRK Meny

Rødbetsuppe med kokos og chili

Det er veldig stor forskjell på hvor sterk smaken på rødbetene er, på hvor søt kokosmelken på boks er, og på hvor sterke chiliene er. Du må bruke tunga mye underveis. Jeg bruker kalvekraft for å gjøre suppa salt, men det er fullt mulig å bruke grønnsaksbuljong, kyllingkraft eller rett og slett salt.

Slik gjør du

Rens rødbetene og skjær dem i terninger.
Rens løken og skjær den i skiver.
Skjær chili i skiver.
Knus hvitløk.
Rens sitrongress, knus med baksiden av en kniv og skjær den i skiver.
Skjær litt av limeskallet i tynne strimler.

Stek løken i en gryte eller dyp stekepanne på lav varme i litt olje sammen med hvitløk, sitrongress og mesteparten av chilien. La løken bli myk, men ikke brun.
Ha i rødbetene, kraften, limeskallet og litt av kokosfløten og la koke til rødbetene er myke. Det skulle ta omtrent 20-25 minutter.

Ha i resten av kokosfløten, og smak til om det trengs mer chili for å gi den litt styrke.
Press over saften av limen og la suppa koke i fem minutter til.

Hell suppa i en kjøkkenmaskin og kjør til suppa er blitt en myk masse.
Ingen kjøkkenmaskin? Det går greit å ikke mose suppa. Smaken er den samme.
Hakk koriander. Hell suppa i tallerkener, strø over koriander og eventuelt sukkererter eller krutonger.

Kilde: Andreas Viestad