Bakt rødbete

Bakte rødbeter med lakris, løk og epler.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Rødbeter med lakris og pesto

Har du lyst å prøve noen uvanlige smakskombinasjoner? Sjekk ut breserte rødbeter med lakris og pesto laget på rødbetblader.

Slik gjør du

Rødbeten er rotfruktenes kameleon. Den er venner med både sitrus, blåmuggost og lakris. I denne retten er det ovnen som gjør største delen av arbeidet.

Bakte rødbeter

Vask og skrubb rødbetene til de er rene for jord.

Ta vare på blader og stilker til pestoen og de fineste bladene til serveringen.

Del opp betene i skiver på cirka 1 cm og legg dem i et ildfast fat sammen med smør, eddik, chili, lakris, strimlet løk, epler i terninger, salt og sukker.

Stek i ovnen på 180 grader i cirka 40–50 minutter til betene er myke, men med litt tyggemotstand.

Pesto på rødbeter og basilikum

Hakk alle ingrediensene til pestoen grovt.

Kjør alt utenom parmesanen i en mikser. Når pestoen begynner å samle seg, har du i parmesanen og smaker til med salt og pepper.

Server de bakte rødbetene med en real klatt pesto og rømme. Garner med de fineste bladene og gjerne med litt rårevet rødbete.

Tips

Dersom du ikke har rødbetblader og stilk, kan du erstatte med spinat.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»