Laster innhold, vennligst vent..

Rødbeter med balsamico og roquefort

En god forrett med rødbeter, balsamico og roquefort som kan gjøres helt ferdig på forhånd. Jørn Hoel kommer med egne oppskrifter til NRK på 17. mai.

Slik gjør du

Skrell av skallet på rødbetene, og legg dem i en bit aluminiumsfolie. Ha 1 ss olje over, litt salt, og pakk den inn i folien.

Bak rødbetene i ovnen i 40 min. på 180 grader.

I en tørr panne har du i sesamfrøene, og steker dem på middels varme til de begynner å skifte farge. Salt og pepper over frøene. La dem avkjøles i en skål.

Del de ovnsbakte rødbetene i passende biter, båter eller slik du liker at de er formet. Hell saften fra folien i en stekepanne, sammen med olivenolje. Stek rødbetene møre i pannen. Saltes og pepres. Skru ned varmen, og hell over litt balsamico. Vend rødbetene godt i denne blandingen.

Anrettes på et fat med all saften fra pannen, og strø sesamfrøene over betene. Bryt osten opp i passende biter, og server.

Fordelen med denne retten, er at den kan gjøres helt ferdig på forhånd. Den skal serveres kald, eller temperert.

Tips

Om du ikke liker roquefort, kan du forandre til chevré eller feta, eller den osten du liker best. Du kan bytte ut sesamfrø med andre frø eller nøtter du liker. Du kan også utvide retten lett til å bli en større grønnsakrett med andre salater, broccoli, spinat eller andre grønnsaker du liker. Jeg liker den først og fremst slik jeg har beskrevet den i oppskriften.

Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Gratulerer med dagen!» 17. mai 2014