Video Andreas Myhrvold lager vitello tonnato

Andreas Myhrvold bruker stavmikseren for å lage tunfiskmajonesen.

Vitello tonnato

Vitello tonnato er en italiensk klassisk rett med roastbiff og tunfiskmajones. Passer som forrett eller smårett når du vil ha noe ekstra godt.

Slik gjør du

Kalveroastbiffen skjæres i 0,5 cm tynne skiver og anrettes flatt på et fat.

Finhakk gressløken.

Bland majones, crème fraîche og tunfisk med stavmikser.
Smak til med kapers, salt og cayennepepper.
Bland inn gressløken og ha i sitronsaft.
Fordel tunfiskmajones med en skje over roastbiffen.
Toppes med ruccolasalat og strø over parmesanflak, kapers og ristede pinjekjerner.
Dryss over litt maldonsalt, olivenolje og litt nykvernet pepper.

Server med nystekt brød eller toast.

Tips

Kilde: Gastronomisk Institutt