NRK Meny
Video Andreas Myhrvold lager roastbiff

Først skal kjøttet surres, så det blir en jevn tykkelse.

Roastbiff

Roastbiffen som Andreas Myhrvold viser deg her, kan du bruke både som pålegg, til middag eller småretter.

Slik gjør du

Kjøttsykket surres med hyssing, da er det lettere å få en pen fasong.

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Stek hele stykket i varm panne med litt olje sånn at det blir en god stekeskorpe rundt hele.

Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Legg roastbiffen på rist i langpanne og sett den inn i forvarmet stekeovn på 120 ºC. Øk temperaturen til 175 ºC.

Steken har en rød snittflate ved 55 ºC og rosa ved 60 ºC. Steketid ca 35-40 minutter.

Tips

Bruk roastbiffen til vitello tonnato!

Oppskrift:

Kilde: Gastronomisk Institutt