NRK Meny
Pastinakk
Foto: frukt.no

Ristet pastinakk med rødvinsdressing

Den smakfulle rotveksten pastinakk blir varsomt ristet og servert sammen med artiskokkhjerter, og duftende karamellisert løk. Den svenske TV-kokken Tina lager grønne sommerretter som virkelig smaker.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 ºC.

Skrell pastinakkene og del dem i to.
Legg dem på en plate.
Halver hvitløken og gni disse delene mot pastinakkene for smakens skyld.
Legg pastinakkene og hvitløken i en ovnsfast form.
Drypp over med olivenolje, og strø på salt og pepper etter smak.
Sett formen i ovnen i ca 20 minuter, og kjenn duften som kommer etterhvert!

Skjær løken i kløfter, og brun den i olje i en stekepanne.
Strø over sukkeret, og la løken bli karamellisert.
Bland så mungbønner med løken, og la blandingen bli gradvis varm i stekepannen.
Del artiskokkhjertene i grove deler, vend dem sammen med løken og mungbønnene. Salte og pepre etter smak.
Bland gjerne inn noe rucculasalat rett før servering.

Rødvinsdressing
Bland balsamico, rødvin, saft og skallet fra appelsinen, timian og honning i en kasserolle.
La blandingen koke ned til halvparten væsken er igjen.
La dette kjøle ned etterpå.
Hell varsomt i olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Varm forsiktig opp rødvinsdressingen før servering.

Kilde: Tina Nordström