Laster innhold, vennligst vent..

Ristede kamskjell med sellerikrem, marinert sopp og basilikumvinaigrette

NRK Mat har bedt Bent Stiansen om å sette opp forslag til nyttårsmeny. Her er forretten.

Slik gjør du

Varm en stor stekepanne og ha i solsikkeolje. Salte og pepre kamskjellene og stek de 30 sekunder på hver side. Tilsett hakket hvitløk og chili i pannen og stek enda ett minutt. Anrett skjellene på tallerken med sellerikrem, marinert sopp og basilikumsvinaigrette.

Sellerikrem

Skrell selleri og mandelpotet og del i biter. Ha i kjele med melk og vann. Kok i 20 minutter til alt er mørt. Sil av kokevannet og kjør i mikser med fløte til pure. Smaksett med salt og pepper. Hold lun.

Marinert sopp

Del soppen i biter på 1 ganger 1 cm. Varm oljen og fres soppen der til vannet forsvinner. Tilsett strimlet sjalottløk og fres til løken blir myk. Smak til med salt og pepper. Sitronsaft tilsettes og soppen settes kaldt. Ved servering tilsettes strimlet flatpersille.

Baslikumvinaigrette

Alt has i en mikser og kjøres til en grønn olje. Smakes til med salt og pepper.

Forberedelser: Tin kamskjellene en dag før og legg på et håndkle slik at tinesaften suges opp. Soppen kan marineres dagen før. Selleripure kan lages dagen før og varmes litt i kjele ved servering. Basilikumvinaigrette kan lages flere dager før.

Tips

I stede for frosne kamskjell kan en bruke 16 ferske. Selleriroten kan erstattes med blomkål.

Kilde: Bent Stiansen