Laster innhold, vennligst vent..
Ristede grønnsaker

Anne Hjernøe har fått tak i lilla asparges, hvit aubergine og miniartisjokker. Denne salaten lager du med de grønnsakene som selges der du handler.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Ristede grønnsaker

Anne Hjernøe lager mat i New York, og disse ferdig ristede grønnsakene har hun med seg på picnic i parken. Lilla asparges, hvit aubergine og miniartisjokker er noe av det som gir den en smak av det store utland.

Slik gjør du

Knekk av den nederste delen av aspargesene. Skjær resten av aspargesene i store stykker. Skjær auberginene i skiver og stek dem i olje i varm panne.

Kok miniartisjokkene i lett saltet vann i ti minutter. Hvis du bare får tak i store artisjokker skal de koke i ca. 25 minutter eller til bladene løsner når du drar i dem.

Når auberginene har fått farge og begynner å bli litt myke tilsettes aspargesene. Stek dem med i 2-3 minutter og tilsett de rensede artisjokkene som nå er skåret i fire. Ha i aspargeshodene.

Ha i oppskåret paprika sammen med nyrevet sitronskall, litt kirsebærbalsamico og salt. Når alt er godt stekt og avkjølt blandes grønnsakene med masse hakket persille.

Tips

Flere oppskrifter: Anne lager mat i New York

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR