NRK Meny
Rispapirruller

Vietnamesiske vårruller eller rispapirruller med tre sauser.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Rispapirruller med tigerreker og svinekjøtt

Rispapirruller med tigerreker, svinkjøtt, risnudler, bønnespirer, agurk, urter og vårløk fra TV-serien Spis Vietnam.

Slik gjør du

Kok svinekjøttet i lettsaltet vann i ca. 30 minutter. La det avkjøles. Skjæres i tynne skiver.

Kok, pill og skjær rekene i to.

Nudlene legges i vann i ca. 20 minutter. Hell dem over i kokende vann i ca. fem sekunder, til de er al dente. Sil bort vannet. La risnudlene avkjøles.

Grønnsakene skylles og renses. Agurken skjæres i tynne staver. Vårløken i 7 cm lange biter. Den hvite delen skjæres i to. Urtene plukkes.

Fyll en skål med kaldt vann. Legg et skjærebrett på bordet. Dypp rispapir raskt i vannet og legg det på skjærebrettet.

Legg et salatblad nederst i midten. Legg på urter etter smak, agurkstaver, bønnespirer og risnudler. Rull rullen en gang. Brett høyre og venstre side inn mot midten. Legg to skiver svinekjøtt i midten. Legg på to halve reker og så løk som skal stikke ut på den ene siden. Rull rullen ferdig. Lag alle rullene ferdig. Det blir ca. to til hver.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR