NRK Meny
Rispapirruller

Vietnamesiske vårruller eller rispapirruller med tre sauser.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Rispapirruller med grisører

Rispapirruller med strimler av kokt griseøre, bønnespirer, risnudler, urter og vårløk fra TV-serien Spis Vietnam.

Slik gjør du

Legg griseøret i kaldt, saltet vann i en time. Rens øret for urenheter.

Kok griseøret i lettsaltet vann i en halv time. Hvis griseøret er stort kan det kokes lenger. Avkjøl og skjær i fine, lange strimler.

Risnudler
Risnudlene settes i vann i ca. 20 minutter. Hell dem over i kokende vann i ca. 5 sekunder, til de er al dente. Hell nudlene over i en sil og la dem avkjøles.

Grønnsaker
Grønnsakene skylles og renses. Agurken skjæres i tynne staver. Vårløken skjæres i biter på sju cm. Den hvite delen skjæres i to. Urtene plukkes.

Rispapir
Fyll en skål med kaldt vann. Legg et skjærebrett på bordet. Dypp rispapiret raskt i vannet og legg det på skjærebrettet.

Fyll salatblad
Legg et salatblad nederst i midten. Legg på urter etter ønske, agurk, bønnespirer og risnudler.

Rullen
Rull rullen en gang. Brett høyre og venstre side inn mot midten. Legg 3-4 strimler griseører i midten. Legg i løk, så den stikker ut på den ene siden. Rull rullen ferdig. Lag alle rullene, det blir ca. to til hver.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Spis Vietnam

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR