Slik gjør du
Risotto
Ta olje i en panne og fres rødløk og litt av hvitløken til det er blankt. Pass på å ikke ha for sterk varme, da blir hvitløken fort svidd. Tilsett 150 gram ris, og stek rolig til denne også blir blank, men med en liten hvit kjerne i riskornet.
Hell i hvitvin og kok under konstant omrøring. Kok inn litt og litt grønnsakbuljong. Tilsett gulrøtter og sellerirot kuttet i små terninger, mens du fortsatt sper med væske.
Ha deretter i vårløk og gressløk, og tilsett lettpisket fløte. Smak til med salt, pepper og sitron.
Torsk
Skinnsiden saltes og pepres lett. Stek fisken i panne med olje, med skinnsiden ned. Stek på medium sterk varme til skinnet blir sprøtt og gyllent. Skru så opp temperaturen og tilsett 50 g smør, og to fedd hvitløk (ikke skrell, men knus dem lett).
Ta pannen av varmen, snu fisken, og trekk ferdig i det varme smøret.