Risotto med torsk

Risotto med torsk serveres i dype skåler, med risotto i bunnen og fisk på topp. Ha gjerne en frisk salat til.

Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Risotto med torsk

Risotto med gulrøtter, vårløk, sellerirot, rødløk og gressløk. Pannestekt torsk. Middagen er klar.

Slik gjør du

Risotto

Ta olje i en panne og fres rødløk og litt av hvitløken til det er blankt. Pass på å ikke ha for sterk varme, da blir hvitløken fort svidd. Tilsett 150 gram ris, og stek rolig til denne også blir blank, men med en liten hvit kjerne i riskornet.

Hell i hvitvin og kok under konstant omrøring. Kok inn litt og litt grønnsakbuljong. Tilsett gulrøtter og sellerirot kuttet i små terninger, mens du fortsatt sper med væske.

Ha deretter i vårløk og gressløk, og tilsett lettpisket fløte. Smak til med salt, pepper og sitron.

Torsk

Skinnsiden saltes og pepres lett. Stek fisken i panne med olje, med skinnsiden ned. Stek på medium sterk varme til skinnet blir sprøtt og gyllent. Skru så opp temperaturen og tilsett 50 g smør, og to fedd hvitløk (ikke skrell, men knus dem lett).

Ta pannen av varmen, snu fisken, og trekk ferdig i det varme smøret.

Kilde: Frokost-TV