Laster innhold, vennligst vent..
Risotto med bakte grønnsaker

Risotto med tomatsaus og bakte grønnsaker.

Foto: Eva Robild / SVT

Risotto med bakte grønnsaker

Årets høst av grønnsaker er grunnlaget for Tareq Taylors vegetarrett. Han serverer bakte grønnsaker sammen med risotto og tomatsaus.

Slik gjør du

Risotto

Finhakk løk og hvitløk. Fres løk, hvitløk og risottoris i to spiseskjeer smør. Rør rundt så de ikke tar farge. Når risen er blitt litt gjennomsiktig heller du på vinen og lar det koke i omtrent ett minutt. Spe risen med vann, litt om gangen. La risen småkoke hele tiden under stadig omrøring til risen er al dente, myk med en spenstig kjerne. Avhengig av typen ris tar det 18-20 minutter.

Tilsett parmesan, erter, hvitvinseddik eller sitronsaft og rør godt. Ha i resten av smøret og litt salt. Ta gjerne noen tak med pepperkvernen også.

Bakte grønnsaker

Vask og skrell grønnsakene. Skjær dem i grove biter og legg dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, friske krydder, salt og pepper. Bak grønnsakene i varm ovn på ca. 240 grader til de har fått fin farge. Rør rundt innimellom.

Når grønnsakene er møre tas de ut av ovnen. Press over sitronsaft. Server grønnsakene sammen med risotto og tomatsaus.

Tomatsaus

Riv eller finhakk hvitløken og legg den i en stekepanne sammen med alle de andre ingrediensene. Knus tomatene i pannen med en skje. Varm opp til det begynner å koke. Ta sausen av varmen og smak til med salt og nykvernet pepper.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT