Laster innhold, vennligst vent..
Risotto med asparges

Italiensk risrett med asparges.

Foto: NRK

Risotto med asparges

Risotto kan være en rett i seg selv eller brukes som tilbehør til kylling, kalvekjøtt, fisk eller skalldyr.

Slik gjør du

Skrell aspargesen og knekk av den nederste trevlete stilken. Kok aspargesen i rikelig med fosskokende saltet vann, 1-4 minutter avhengig av tykkelse.

Gi dem et opphold i iskaldt vann slik at kokeprosessen stanses og fargen stabliseres. Kutt den nederste delen av aspargesen i små biter, men la toppene være hele.

Bruk en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk over middels varme.
Tilsett risen og fres til risen blir blank. Hell i vinen og kok under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen.
Spe med varm kraft, en stor øse om gangen. Rør hele tiden til væsken på ny har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen er «al dente». Det tar ca. 18-20 minutter.

Rør inn parmesanost, smør og eventuelt mascarpone. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Risottoen skal være bløt og kremet. Bland inn aspargesbitene mot slutten. Varm aspargestoppene raskt i litt smørvann (smør og litt vann som kokes opp) og server dem på toppen av risottoen.

Tips

50 g små grønne erter eller ferske bondebønner (feves) kan også blandes inn i risottoen eller brukes som pynt.
Stekt sopp er også et alternativ.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV