NRK Meny
Risotto con Bitto

Kokken på vertshuset La Brace langt nord i Italia lager risotto med den lokale osten, bitto.

Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Risotto con Bitto

Bo Hagström får med seg oppskriften på risotto med alpeost på rundturen i Italia.

Slik gjør du

Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle. Stek opp finhakket løk. Tilsett ris, rør og la det koke under omrøring til risen er blank. Hell i vinen og la det koke opp.

Grønnsaks- eller kyllingbuljongen skal være varm. Ha i en dl av gangen under omrøring til væsken begynner å bli absorbert av risen. Fortsett til risen er nesten myk. Det tar 18-20 minutter.

Tilsett smøret og rør slik at den blander godt i risotten. Legg til terninger av osten og rør til de begynner å smelte.

Konsistensen skal være kremaktig, all'onda, så det flyter som en bølge på tallerkenen.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat