NRK Meny
Risotto

Bruk god italiensk ris til risotto. Kjartan Skjelde anbefaler carnaroli, vialone nano eller arborio.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Risotto

Denne oppskriften på risotto er ganske nøytral, så her kan du tilsette både skinkerester, pølserester eller stekt sopp. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Slik gjør du

Varm opp kyllingkraft og vann. Skjær sjalottløk i skiver og finhakk hvitløken.

Fres sjalottløken i solsikkeolje til den er blank. Ha i ris og hvitløk. Tilsett hvitvin og rør rundt til vinen har fordampet. Spe med den varme kraften, la risen absorbere væsken. Dette skal gjøres i fire omganger til risen er mør, ca. 20 min.

Rør inn smør, parmesanost, og smak til med salt, pepper og sitron.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde