Risnudler med svin

Svinekjøtt i tynne skiver servert med risnudler og peanøtter.

Foto: NRK

Risnudler med svin

Med gurkemeie, hvitløk, sitrongress, koriander og sweet chili sauce blir det mye smak til svinekjøtt og risnudler.

Slik gjør du

Bland sammen fish sauce, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, sesamolje, sukker og litt hakket koriander. Mariner kjøttet i blandingen i minimum 30 minutter.

Hell kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

Rør sammen sweet chili sauce, hakkede peanøtter og hakket koriander.

Stek kjøttet raskt i en veldig varm panne.

Server med risnudler, drypp over chilisausen og pynt med litt koriander og små mynteblader.

Tips

  • Server med lynstekte grønnsaker. Bruk f.eks. gulrot og kålrot i tynne skiver, sukkererter, rødløk og plomme.
  • Tilsett ev. litt revet ingefær og soyasaus/oystersauce.
  • Lag din egen sweet chili sauce.
    Bland 100 g sukker og 2 dl ris eddik (ev. 7 % eddik) i en liten kasserolle. Kok opp og la det koke til sirupskonsistens, ca. 5-10 minutter. Avkjøl og bland inn 2 finhakkede røde chili.
    PS. Fjern frøene og den hvite membranen før du hakker chilien, så blir ikke sausen så fryktelig sterk.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV