Riskrem med appelsinsaus og kryddermarengs

Dryss av kjørvel for ekstra smak og farge til riskremen med sitrus.

Foto: Fra Kvelden før kvelden 2015 / NRK

Riskrem med appelsinsaus og kryddermarengs

Riskrem med frisk smak av sitrus. Christopher Davidsen serverer riskremen med kryddermarengs, mandelsmuler, appelsinsaus og limeskum.

Slik gjør du

Riskrem

Pisk fløten til en luftig krem sammen med melis og revet klementinskall. Vend kremen inn i risgrøten.

Mandelcrumble

Rør alle ingrediensene sammen. Bakes i ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Rør litt underveis.
Avkjøles.

Appelsinsaus

Kok opp appelsin- og gulrotjuice, sukker og kanelstang. Kok ned vesken til det begynner å bli sirup. Smak til med lime.

Limeskum

Kok opp vann og sukker. Trekk gryten til siden. Press saften av limen i sukkervannet.
Kjør opp eggehvitene lett med stavmixer, og bland deretter med sukkerlaken. Pisk godt på medium temperatur til skummet begynner å tykne. Avkjøl uten lokk.

Kryddermarengs

Kok vann og sukker til 121 grader. Spe sukkerlaken i eggehvitene under pisking. Pisk til temperaturen til marengsen begynner å synke. Riv i kanelstang, stjerneanis og limeskall. Tørk marengsen på 60 grader i 3-4 timer.

Kilde: Christopher William Davidsen i Kvelden før kvelden 2015