NRK Meny
Riskrem

Den som finner den hele mandelen i riskremen får en liten gave.

Foto: www.melk.no/ Bengt Wilson

Riskrem

Mange har riskrem med rød saus som dessert på julaften.

Slik gjør du

Riskrem

Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.

Tradisjonell rød saus

Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
Rør potetmel ut i kaldt vann.
Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
Når sausen koker opp, trekkes den til side.
Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.
Avkjøl sausen.

Rød bærsaus

Kok opp vann og tilsett sukker.
Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.
Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.
Sausen kan siles eller den kan være som den er.

Kilde: www.melk.no