Risalamande

Risalamande, eller riskrem, hører julen til for mange. Dette er varianten brødrene Price lager.

Foto: DR

Risalamande

Brødrene Price lager klassisk juledessert, riskrem, som kan serveres med kald eller varm kirsebærsaus. Og er det selveste julaften, må du huske den hele mandelen!

Slik gjør du

Kok opp vannet i en tykkbunnet gryte. Ha grøtrisen oppi det kokende vannet og la dem koke et par minutter under omrøring. Tilsett melk og vaniljefrø som du har skrapt ut av vaniljestangen. Kok opp under omrøring.

Kok grøten på svak varme under lokk i omtrent 35 minutter. Rør av og til. Avkjøl grøten og smak den til med sukker. Bland hakkede mandler i.

Pisk fløten til krem og vend den inn i grøten. Smak eventuelt til med en skvett portvin eller Amaretto. Amaretto framhever mandelsmaken, og er derfor ekstra godt. Sett desserten i kjøleskapet, og la den gjerne stå natten over.

Server med kald eller varm kirsebærsaus. Brødrene Price blander vanlig kirsebærsaus med noen Amarena-kirsebær og lake. Det løfter smaken.

Kilde: Oppskrift fra brødrene Price