NRK Meny
Riskrem

Å være den heldige som finnner mandelen er en viktig del av desserten på julaften.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Ris alamande

Brødrene Prices riskrem med mandler og kanskje en liten smak av portvin.

Slik gjør du

Kok opp vannet i en tykkbunnet gryte. Risen drysses i det kokende vannet og koker et par minutter under omrøring.

Tilsett melk og vaniljefrø. Kok opp under omrøring.

Kok grøten på svak varme med lokk, ca. 35 min. Rør av og til.

Avkjøl grøten, smak den til med sukker og bland i mandlene i.
Pisk fløten og vend kremen inn i grøten. Smak eventuelt til med en skvett portvin eller litt Amaretto.

Sett desserten i kjøleskapet, gjerne et døgns tid. Serveres med kald eller lunken kirsebærsaus.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Munter mat julespesial

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR