NRK Meny
Rillettes på pinnekjøtt

Rillettes på pinnekjøtt med mos av kålrabistappe og appelsin.

Foto: Forbrukerinspektørene / NRK

Rillettes på pinnekjøtt

Rester av pinnekjøtt kan bli små munnfuller sammen med rester av kålrabistappen. Espen Vesterdal Larsen lager rillettes og har appelsin i kålrabistappen.

Slik gjør du

Varm opp kjøttet, kjør det i mikser og spe med fett.

Varm kålrabistappen i en kjele med en kvist rosmarin. Når den er varm tas rosmarinen ut.

Smak til med ferskpresset appelsin og litt finhakket appelsinskall.

Kjør kålrabistappen glatt i blender. Hvis konsistensen er løs kan den justeres med litt potetmospulver.

Bruk to spiseskjeer, og form små egg som legges på crostinis. Topp det hele med kålrabistappen og sprøstekt svor.

Crostinis

Sett ovnen på 185 grader.
Skjær bagetten/brødet i skiver på cirka 0,5 centimeter.
Smør inn stekebrettet med olje, og legg bagettskivene på brettet. Dryss over olivenolje og maldonsalt.
Stekes i ovnen i åtte minutter. Hold øye med dem mens de steker, tiden går fort! Avkjøl.

Kilde: Espen Vesterdal Larsen i Forbrukerinspektørene