Ribbesalat

Salat med ribbe, ristede mandler, grønnsaker og en chili- og sesamdressing.

Foto: Marthe Synnøve Johannessen / NRK

Ribbesalat

Rester av ribbe passer godt sammen med grønnsakene du har til overs. Roger Veland lager en dressing til med chili og sesamfrø.

Slik gjør du

Rens og vask salaten og riv den i grove biter.

Rens ribbekjøttet for bein. Skjær av svoren og kutt den i mindre biter. Kutt ribbekjøttet i grove biter. Ha alt i en varm stekepanne og stek det sprøtt. Vend inn chili- og sesamdressingen og ta pannen av varmen.

Kutt vårløk, tomater, agurk og stangselleri i fine biter. Bland alt i en bolle.

Rens blomkålen og kutt den i fine tynne skiver, bruk gjerne mandolin. Legg det i bollen sammen med det andre. Smak til med olje, salt, pepper og sitronsaft.

Skrell polkabeten og kutt den i tynne skiver, bruk gjerne mandolin. Legg polkabeten i en bolle og la skivene ligge litt i kaldt vann for å få polkabeten sprø. Ta skivene opp av vannet, tørk, og kutt dem i tynne staver.

Grovkutt mandler og sjalottløk. Bland med olje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og eplesidereddik.

Dander salatbladene på en tallerken, legg over grønnsaksalaten og ribbekjøttet. Hell over mandelmarinaden. Dryss over polkabetstavene og litt grønne urter.

Chili- og sesamdressing

Bland alt sammen i en bolle.

Kilde: Roger Veland