NRK Meny
Ribbepålegg

Ribbe i tynne skiver med epledressing.

Foto: NRK

Ribbepålegg

Når du finner litt ribbe i kjøleskapet som ikke er nok til et helt måltid, kan du velge å lage pålegg av restene. Her får du en enkel måte å bruke opp restene på.

Slik gjør du

Det første du må gjøre er å skjære av svoren og beinet. Da sitter du igjen med tre ulike deler; svor, bein med kjøtt og den kjøttfylte delen av ribba.

Skjær ribba i tynne skiver.
Legg disse i taksteinsmønster flatt på tallerkenen.

Epledressing
Bland sammen finkutta eplebiter, lime- eller sitronsaft, sukker, pepper, noen dråper olivenolje og friske urter, om du har.

Legg dette over ribbebitene og topp det hele med svisker. Ha på litt finrevet salat og noen dryss med salt før servering

Tips

Flere oppskrifter med rester av julemiddagen
Oppskrift:


Oppskrift:
Oppskrift:

Se også: Flere oppskrifter fra Inge Johnsen

Kilde: Inge Johnsen i P1s juletallerken