Ribbe med tapenade

Ribbe med tapenade og sprø svor på toppen.

Foto: Rubicon / NRK

Ribbe med tapenade

Familien Lavoll gjør en vri på juleribba. De lager en tapenade som de legger under den sprø svoren når ribba serveres.

Slik gjør du

Ribbe

Rut svoren på ribba og gni den inn med salt og pepper. La den få en halv time i trykkoker.

Sett ovnen på 200 grader og stek ribba i ovnen i 1 ½ time. Dersom svoren ikke har blitt sprø kan man på slutten av steketiden bruke ovnens grillfunksjon og øke temperaturen til 250 grader. Følg med så ikke svoren svir seg.

La ribben hvile ett kvarter.

Tapenade

Kjør ingrediensene til tapenaden i en blender til det blir en jevn puré.

Fjern svoren fra ribben. Legg ett tykt lag med tapenade over ribben og sett den inn i ovnen igjen i 10 minutter på 200 grader.

Ta ribben ut av ovnen. Knus svoren i biter og strø over. Server.

Kilde: Familien Lavoll i TV-serien «Familiekokkene»/NRK