NRK Meny
Rengakake

Det sies at rengakakene skal ha sju ringer.

Foto: Frank Nygård / NRK

Rengakake

Rengakake er fine spiralkaker som kan lages med forskjellige typer mel. Denne oppskriften er med bygg- og hvetemel, og kommer fra Eli Ann Solum og Bakerihuset på Moholmen i Mo i Rana.

Slik gjør du

Bland hjortetakksalt og skummet kulturmelk. Smelt smør og bland vått og tørt.

Deigen trilles ut til tynne pølser som er omtrent 30-40 centimeter lange og 7-8 millimeter tykke. Rengakakene skal ha spiralform, snurr derfor pølsene som i en spiral/sneglehus. Legg rengakakene på et stekebrett. Normalt går det 12-16 kaker på hvert brett. Pensle kakene med en blanding av melk og sukker.

Stekes i cirka 15 minutter ved 250 ºC.

Kilde: Kafeen i Bakeribygget på Moholmen i Mo i Rana i TV-programmet #nrkjulebakst