NRK Meny
Video Charles Tjessem lager rekesuppe

Charles Tjessem og Ingveig Tveranger viser deg både hvordan du lager rekesuppe og hvordan du gir rekene på brødskiva en ny smak.

Rekesuppe og marinerte reker

«Rekecapuccino» kaller Charles Tjessem rekesuppen. Han serverer den i store kopper. Her får du oppskriften.

Slik gjør du

Grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes. Fres grønnsakene i gryte med olje, tomatpuré og karri. Tilsett fløte. Ha rekeskallet i gryte. Hell på med vann til det er ca. 2 cm over ingrediensene i gryten. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 min.

Kraften siles og kokes opp og jevnes med maizena rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper og evt. litt friskpresset sitronsaft.

Reker tres på spyd.

Skummet melk kokes opp og piskes med en stavmikser for å få fint skum.

Server suppen i en stor kopp eller suppeskål med skum og spyd med ferske reker over.

Marinerte reker
Chili, paprika og oliven kuttes i små terninger og tilsettes pillede reker og de andre ingrediensene i oppskriften. Serveres som smørbrød på toast eller som salat.

Kilde: Charles Tjessem