Laster innhold, vennligst vent..
Rekesuppe fra Skagen

Rekesuppe fra Skagen servert med hjemmelaget fiskebolle, reke og litt dill.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Rekesuppe fra Skagen

Rekesuppen serveres med fiskeboller som koker med i suppen de siste 4-5 minuttene.

Slik gjør du

Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt.

1/3 av rekene pilles og settes til side. Skallet has sammen med de upillede rekene i en gryte hvor man har varmet opp 4–5 ss olivenolje til den er rykende varm. Rør i reker og skall mens de steker ved høy varme i 8–10 minutter til de begynner å ta farge og lukter som skalldyr.

Hell på konjakk og flamber. Pass på øyenbryn og -vipper!

Ha i tomatpuré og la det steke med et par minutter under omrøring. Tilsett grønnsakene og la dem steke med i noen minutter sammen med timian, paprika og pepperkorn.

Ha i hvitvin og fond og fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp suppen og la den småkoke rolig i ca. 25 minutter. Underveis tas skummet av flere ganger. Skru av varmen og la suppen trekke i 10 minutter.

Sil suppen over i en annen gryte. Husk å presse all saft og kraft ut av innholdet i sikten. La suppen koke inn til halvparten.

Hell på fløte. Kok opp suppen igjen og la den småkoke til den tykner litt og smaker godt og kraftig. Smak til med salt og pepper og kanskje en anelse sukker. En liten skvett konjakk skader heller ikke.

Hvis suppen skal serveres med fiskeboller, posjeres de i suppen i 4–5 minutter. De pillede, rå rekene skal bare ned i den varme suppen i et minutts tid før servering.

Fiskeboller (quenelles)
Skjær torskefileten i små stykker og ha dem i blenderen med ca. 1 ts salt. Kjør fisken seig i blenderen. Tilsett egget og til slutt fløten litt etter litt, mens det blendes. Det er viktig at alle ingrediensene er kalde. Smak til med pepper og revet muskat.

Form pene fiskeboller med hjelp av to skjeer og ha dem i suppen. La dem koke forsiktig i suppen i 4–5 minutter.

Tips

Se også: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR