Rekesuppe

Legg rekene i skålen først, og hell suppen over.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Rekesuppe

Rekesuppen trenger litt jevning. Denne gangen bruker Paul Svensson semulegryn i stedet for mel eller maisenna.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær løken og hvitløken i skiver.

Skrell rekene og fres rekeskallet sammen med løk og hvitløk i olivenolje og smør i en gryte. Hell på vann og la det stå og koke i 15-20 minutter. Sil bort skallet.

Hell på fløte og melk. Tilsett semulegryn og kok til riktig konsistens, 10-15 minutter. Kjør suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ha de rensede rekene i dype tallerkener og hell over suppen når den skal serveres.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE