Alle oppskrifter fra Frokost-TV finner du her!
Reke-cappuccino
Rekeskall fra ca. 1 kg reker
1 gulrot
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
1 ts karry
0,4 liter fløte
1/3 ts cayenne-pepper
1 til 3 ss maizena-mel
reker
satay-spyd
skummet melk
salt og pepper
Slik gjør du:
Grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes
Freses i gryte med olje, tomatpuré og karry
Tilsett fløte
Ha rekeskallet i gryten
Hell på med vann til det er ca. 2 cm over ingrediensene i gryten.
Kok opp og la det småkoke i ca. 15 min.
Siles og kokes opp og jevnes med maizena-mel rørt ut i kaldt vann.
Smak til med salt og pepper og evt. litt friskpresset sitronsaft.
Reker tres på spyd.
Skummet melk kokes opp og "kjøres" med en stavmikser for å få fint skum.
Marinerte reker
4-500 gr. pillede reker
1 rød chili
15 oliven, sort
1 rød paprika
1 ts mild eddik
litt dill
3 ss kaldpresset olivenolje
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Chili, paprika og oliven kuttes i små terninger og tilsettes pillede reker og de andre ingrediensene i oppskriften.
Serveres som smørbrød på toast eller som salat.